Pe hidrogenPe hidrogen

Categories :

Dintre toți combustibilii alternativi, potrivit oamenilor de știință, hidrogenul este cel mai promițător. Iar pentru generarea de energie din hidrogen, mașinile hibride sunt cele mai potrivite astăzi. Mulți oameni întreabă cum funcționează această schemă în general. Generatorul de hidrogen generează energie direct din celulele de combustie, apoi o transferă la motorul electric, care conduce vehiculul. În același timp, cu un motor electric complet încărcat, puteți parcurge o distanță de până la 240 de mile. Stațiile de alimentare cu hidrogen pot fi deja văzute în multe orașe mari occidentale. Desigur, sunt încă foarte puține dintre ele, dar acesta este doar începutul, cu cât mai multe vehicule cu combustibil alternativ sunt puse în producție, cu atât mai repede va crește numărul de astfel de stații de alimentare.
Unele companii auto au decis să devină lideri în producția de vehicule pe bază de hidrogen, deoarece văd un viitor mare în acest sens. Miliarde de dolari sunt cheltuite pentru noi dezvoltări cu așteptarea ca în viitorul apropiat toate costurile să se achite de mai multe ori. Printre liderii în astfel de evoluții, desigur, vedem Japonia.
Noua mașină hibridă, convertită de inginerii americani dintr-o Toyota Prius standard, a reușit să parcurgă 1046 de kilometri cu o singură benzinărie! Spui că asta nu mai este o știre și multe mașini pot face asta, dar de fapt nu este. Această mașină funcționează cu hidrogen pur! Când lumea a văzut rezultatele testelor acestei mașini, toată lumea a înțeles că combustibilul cu hidrogen ar putea depăși mașinile diesel convenționale atât în ​​ceea ce privește autonomia, cât și costul combustibilului. Acest eveniment a bătut unghiul final în consiliul de acuzații că hidrogenul este periculos și necompetitiv față de motorina.

Care e siretlicul? Și faptul că un Prius obișnuit poate parcurge doar 320 de kilometri cu hidrogen, iar rezervoarele de combustibil vor ocupa întreg portbagajul unei mașini. După cum înțelegeți, acest lucru este complet inacceptabil pentru o mașină comercială, deoarece portbagajul trebuie să fie și trebuie să fie încăpător! Acest fapt i-a supărat foarte mult pe toți iubitorii de hidrogen și nu a permis acestei industrii să-și întindă aripile. Pe benzină obișnuită, acești hibrizi pot călători mult mai mult, iar cantitatea de combustibil necesară este mult mai mică.

Specialiștii LLNL au decis să nu folosească hidrogenul obișnuit, ci au mers pe o cu totul altă cale. Au instalat un rezervor experimental mare cu cea mai puternică izolație termică în portbagajul unei Toyota Prius, care conținea hidrogen lichid, a cărui temperatură era de -250 de grade Celsius. Rezervorul a fost foarte bine izolat de pierderile de căldură, iar hidrogenul putea rămâne acolo fără schimbări de temperatură până la 6 zile. Această cantitate de combustibil a fost suficientă pentru o cursă de 1046 de kilometri sau 650 de mile.
Ultimul record de „hidrogen” a fost făcut de GM Sequel, unde kilometrajul a fost de peste 480 de kilometri pe o benzinărie și Honda FCX (435-450 de kilometri). Cu toate acestea, aceste mașini nu au funcționat cu hidrogen pur, ci pe celule de combustie, iar în cazul nostru, mașina a condus cu hidrogen pur, care a fost injectat direct în motor. Până acum, mașinile cu hidrogen lichid sunt o raritate, iar infrastructura pentru acestea este complet absentă. Salvador Alceves, unul dintre inginerii de la LLNL, care a realizat acest super rezervor cu hidrogen lichid, spune asta despre introducerea hidrogenului: „Ne gândim că dacă ai mașini și tehnologie pentru mașini, va urma infrastructura. Mașinile sunt partea grea.” Aici ne-am certa cu el, dar acesta este un subiect complet diferit.

Acest super rezervor se distinge și prin faptul că, dacă este necesar, în el poate fi pompat și hidrogen obișnuit, pentru călătorii mai scurte prin oraș. Deoarece acest gaz este slab comprimat, rezistența pereților acestui rezervor a fost foarte mare. Rezervorul a fost testat pentru rezistența la deformare în accidente și pentru rezistența la explozie în caz de incendiu. După cum sa dovedit, rezervorul nu explodează deloc, iar hidrogenul în exces, dacă încă trageți prin rezervor cu o pușcă M16, se evaporă în atmosferă și nu lasă scurgeri periculoase de benzină și nu se aprinde. Deși riscul de incendiu rămâne – este un gaz combustibil.

Unele țări au deja infrastructura pentru astfel de mașini care funcționează pe hidrogen convențional, cum ar fi SUA, California. Și apoi, pentru aruncările la distanță lungă, se va putea umple același rezervor cu hidrogen lichid, care va fi vândut și la benzinării. Astfel de benzinării încep deja să apară treptat în Europa. Astfel de rezervoare de combustibil criogenic vom putea vedea deja pe noi hibrizi undeva în 2012..2014.
Honda a dezvăluit noul său Honda FCX Clarity în categoria tehnologie verde, subliniind faptul că modelul este pregătit pentru producție în masă și compania este pregătită să coopereze cu dealerii din întreaga lume. Sedanul FCX Clarity dispune de cea mai recentă tehnologie cu celule de combustibil pentru a genera energie electrică cu emisii zero. În timpul testelor de testare, mașina a arătat o viteză bună de la un motor electric puternic cu apă inovatoare

sistem de combustibil nativ și control adaptiv al vitezei de croazieră excelent. Experții au remarcat nivelul ridicat de siguranță al acestui model, desigur, în primul rând datorită emisiilor zero de gaze de eșapament.
Pe locul doi în producția de vehicule cu combustibil alternativ se află BMW cu noul său model BMW Hydrogen 7. Această mașină este produsă într-o ediție limitată de 100 de exemplare și a fost inițial destinată unora dintre personalitățile culturale proeminente, oameni de știință, oameni de afaceri, politicieni implicați în programul de sprijinire a tehnologiilor „verzi”. Cu toate acestea, conform experților, acest model trebuie încă îmbunătățit, deoarece o cantitate mare de hidrogen este folosită pentru a genera electricitate. Din punct de vedere economic, acest model nu este rentabil pentru producția de masă.
General Motors este programată să dezvăluie noul său Chevy Volt cu un preț de listare de 40.000 de dolari. Tehnologia plug-in, special dezvoltată pentru acest model, îi va permite să conducă aproximativ 40 de mile cu un motor electric cu un generator de hidrogen fără reîncărcare, apoi motorul pe benzină cu ardere internă preia, creând tensiune suplimentară pentru motorul electric, iar cel electric. puterea este suficientă pentru încă 300 de mile.
Mai recent, în Franța a avut loc o prezentare a unui nou generator electric chimic, care are o putere enormă cu o greutate relativ mică. Președintele PSA Peugeot Citroën și directorul organizației de cercetare CEA lucrează de aproape doi ani la crearea unei pile de combustibil compacte cu hidrogen, iar în cele din urmă eforturile lor au fost încununate cu succes. Noul generator alimentat cu combustibil permite oricărui vehicul să parcurgă distanțe de până la 500 km fără a fi nevoie de realimentare, indiferent de greutatea și marca vehiculului, fie că este vorba despre un Nissan Juke sau un camion jmc.

Este curios că mass-media franceză și mondială nu au acordat atenția cuvenită acestei descoperiri în industria auto, ceea ce nu este surprinzător, deoarece sursele de curent chimic de acest tip sunt cunoscute de foarte mult timp și caracteristicile tehnice ale dispozitivelor. practic nu s-au schimbat.

Se știe cu siguranță că motorul electric a apărut cu câteva decenii mai devreme decât motorul cu ardere internă. Echipajele de atunci, care lucrau la electricitate, erau cărucioare destul de mari, cu containere uriașe, în care se afla acid clorhidric și mai mulți electrozi scufundați în el. Greutatea mare a unui astfel de vehicul a exclus aproape complet diferitele transporturi de marfă. Cu toate acestea, principalele dezavantaje ale mașinilor electrice din acei ani au fost o autonomie mică și un cost ridicat, astfel încât, în timp, motoarele pe benzină și-au înlocuit complet omologii electrici. Dar criza de combustibil din anii 80 ai secolului trecut a forțat cele mai mari preocupări auto să caute surse alternative de tracțiune. Și odată cu apariția Clean Air Act în Statele Unite, problema vehiculelor ecologice a devenit deosebit de acută. De aceea, la începutul anilor 1990, preocupările globale din domeniul auto au început să producă mașini cu celule de combustie alimentate cu hidrogen. Dar nici un singur inventator nu a reușit încă să creeze un vehicul cu o autonomie mare și cu o greutate mică a bateriei, așa că singura mașină electrică din vremea noastră care s-a răspândit este încă troleibuzul.

Dar acum lucrurile s-ar putea schimba, deoarece performanța noului motor cu hidrogen este cu adevărat uluitoare. Alimentarea motorului cu hidrogen comprimat cu un volum de 54 de litri, pila de combustibil a generatorului electric creează o putere de 80 kW, ceea ce vă permite să creați o mașină electrică cu drepturi depline, cu o rezervă mare de putere pe o benzinărie. Și astăzi, motoarele electrice GENEPAC care funcționează pe materii prime ecologice cu hidrogen sunt complet gata pentru producția de masă. Cu toate acestea, va dura mai mult de un deceniu pentru ca „miracolul francez” să înlocuiască complet motoarele cu ardere internă, deoarece va costa mai mult de un milion de dolari refacerea completă și adaptarea infrastructurii petroliere la un mediu cu hidrogen. Dar, în contextul crizei de combustibil, când petrolul devine din ce în ce mai scump, acum putem spune cu încredere că mai devreme sau mai târziu, dar această tranziție va avea loc cu siguranță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *