Faruri cu halogen

Categories :

Faruri cu halogen – faruri care folosesc lămpi speciale cu incandescență cu halogen și oglinzi parabolice (reflectoare) cu sticlă difuză. Farurile cu halogen sunt folosite ca faruri principale sau suplimentare. Farurile cu halogen pot fi utilizate numai cu becuri cu halogen omologate umplute cu un gaz special și în conformitate cu scopul lor. Aceste lămpi au o durată de viață mai lungă decât lămpile incandescente convenționale umplute cu un gaz special. Aceste lămpi au o durată de viață mai lungă decât lămpile incandescente convenționale, oferind în același timp o putere de lumină mai constantă. Farurile cu halogen îmbunătățesc uniformitatea iluminării drumului și măresc fiabilitatea recunoașterii obiectelor.
Lămpile cu halogen sunt un balon de sticlă de cuarț umplut cu iod sau vapori de brom – substanțe halogen, ceea ce face posibilă creșterea puterii luminii și a duratei de viață a lămpilor cu halogen de o jumătate și jumătate până la două ori.
Lămpile cu halogen sunt lămpi cu incandescență. Dimensiunea becului de sticla pe care il au este mai mica decat cea a unei lampi conventionale. Filamentul incandescent se pune într-un balon, în gazele de umplere ale căruia se adaugă halogeni (brom sau iod). Datorită acestui fapt, lampa cu halogen oferă mai multă lumină pentru aceeași putere în comparație cu lămpile convenționale. Când sunt utilizate în spoturi, acestea oferă un flux de lumină direcțional destul de puternic. Lămpile cu halogen au un marcaj special.
Marcarea farurilor auto
Farurile sunt instalate pe mașini folosind următoarele tipuri de surse de lumină:
• Lămpi cu incandescență: „C” – faza scurtă, „R” – faza lungă, „CR” – lumină în două moduri (în jos și înaltă).
• Lămpi cu incandescență cu halogen: „HC” – faza scurtă, „HR” – faza lungă, „HCR” – faza dublă.
• Lămpi cu descărcare: „DC” – faza scurtă, „DR” – faza lungă, „DCR” – lumină dual-mode.
Becurile cu incandescență cu halogen au un marcaj care începe cu „H” și trebuie utilizate numai în farurile marcate cu „HC”, „HR” și „HCR”. Prin analogie, lămpile cu descărcare în gaz sunt marcate cu o categorie care începe cu „D” și ar trebui utilizate numai la farurile cu tipurile „DC”, „DR” și „DCR”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *