Acura

Categories :

Acura este o divizie a concernului Honda situat în America de Nord. Ei colecționează mașini sport și executive.
Principala fabrică de asamblare, numită American Honda Motor Corporation, a fost deschisă în California pe 27 martie 1986. Numele Acura a aparut in 1989. De fapt, Acura este un model de prestigiu al Honda, specializat pentru piata americana. Datele tehnice ale mașinilor marca Acura, de regulă, nu diferă de parametrii mașinilor Honda. Cel mai mare număr de mașini sunt produse chiar în America de Nord, care au seria CL sau TL. Există și un ansamblu japonez cu seria RL sau NSX, dar în America sunt mai puțin populare.
Un aspect sportiv și un echipament standard bogat – asta distinge mașinile Acura de mașinile Honda. În plus, Acura, spre deosebire de Honda, oferă americanilor modele mai prestigioase din seriile TL și RL.
Emblema Acura este o litera A stilizată. Principalul motiv pentru care compania a ales un logo atât de simplu se datorează faptului că în Statele Unite există aproape întotdeauna o emblemă sau o marcă similară. Prin urmare, înregistrarea unei noi mărci comerciale este destul de problematică. Clasa executivă din Acura este reprezentată de un sedan cu indexul RL, care este, de fapt, o Honda Legend bogat decorată. RL este similar în design cu alte modele Honda de la sfârșitul anilor 1990. Versiunea Integra Type-R a mașinii a apărut în 1998.
În 2000, noul coupe 3.2CL pe un șasiu întins a fost prezentat la Detroit, iar la scurt timp după aceea, la Salonul Auto de la New York din 2000, mașina de teren de lux MDX, care era un frate apropiat al Honda Odyssey, a apărut publicul.
Nou pentru anul model 2001 a fost noul sedan sport compact EL, care se baza pe platforma Civic de generația a șaptea. EL este echipat cu un motor complet nou cu sistem VTEC și o cilindree de 1,7 litri, care dezvoltă 127 CP. Mașina îndeplinește pe deplin cerințele de curățenie de evacuare. Modelul EL poate fi achiziționat doar din Canada.
În 2001, coupe-ul Integra nu a schimbat semnificativ nici designul șasiului, nici designul. Modelul are trei modificări LS, GS și GS-R. LS și GS mai ieftine sunt echipate cu un motor de 1,8 litri cu 140 CP, dar versiunea GS-R este capabilă să livreze 170 CP.
În 2001, modelele CL (coupe) și TL (sedan) au fost ușor modificate, care au fost create pe baza ultimei generații Accord.
În 2002, Integra a fost înlocuită cu o nouă generație de hatchback sport și cu indexul RS-X. Coupe-ul NSX, care este produs în Japonia, a fost modernizat în 2003. Până astăzi, Acura a produs mașini prestigioase demne pe piața americană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *